En härlig lunch som både är god, nyttig och busenkel att tillaga. Varm, krämig spenatsoppa - jag uppskattar den lite extra mycket dessa dagar då vårvärmen ersatts av kyligare vindar. Jag kokar bara upp lika delar mjölk och vatten med en buljongtärning (grönsak), reder av det med lite mjöl och tillsätter sedan hackad, fryst spenat. När allt kokat ihop är det bara att servera! 
 
Sedan jag blev vegetarian har det cirkulerat en massa funderingar i huvudet kring näringsbrist och vilka ämnen jag riskerar att inte få i mig tillräckligt av. Men ska jag vara ärlig försvann denna oro ganska snabbt. Jag har aldrig tidigare haft så bra koll på vad jag stoppar i mig och jag är nästan övertygad om att jag har en mer välbalanserad och näringsriktig kost nu än när jag åt kött. Det enda lilla riskmomentet som finns kvar är järn - då det är ett ämne vi till stor del får i oss via det röda köttet. Därför är denna soppa med sin järnrika spenat en perfekt måltid för oss som föredrar en vegatarisk kost. För att göra den lite matigare kan man hacka ett hårdkokt ägg och lägga i skålen innan du häller på soppan, eller servera tillsammans med nybakat bröd och ost. Avsluta gärna måltiden med en c-vitaminrik frukt (t.ex. apelsin) så boostar du din kropps järnupptag lite extra!
 
 
foodporn, lunchtips, nomeat, nyttigt, vegetarian, vegetariskt,

1 kommentarer

Oslofru

24 Mar 2015 13:16

Så gott :)

Svar: Visst är det! Och att det är en riktig hälsobomb gör ju inte saken sämre :)
Milla

Kommentera

Publiceras ej