Idag har det varit en riktig fixardag. Min sambos föräldrar kommer och hälsar på senare i eftermiddag och eftersom det är första gången de kommer hit sedan vi flyttade ihop vill vi såklart visa upp lägenheten från sin bästa sida. Så vi har plockat, rensat, skurat och dammsugit och lägenheten skiner som aldrig förr. Det är himla skönt att göra en riktigt grundlig städning ibland, blir det för mycket stök och kaos blir jag lätt stressad och irriterad. Ordning och reda ska det vara!
 
 
Självklart vill en bjuda på något gott när det kommer gäster, så mellan städmomenten åkte bakbunkarna fram. Kärleksmums, snoddas, mockarutor - kärt bakverk har många namn, och visst är det väl en av våra allra käraste mjuka kakor? Fungerar lika bra på barnkalaset som till vuxenfikat. 
 
 
Ser fram emot att få sätta tänderna i dessa! (Okej, jag kanske redan har tjuvsmakat en...eller två)
bakverk, familjeliv, guldkant, kärleksmums, vardagsliv,
Smoothies i olika former är fantastiska tycker jag. Gott, nyttigt, enkelt och flexibelt. Du kan ha i precis hur mycket eller lite du vill och smaksätta med de frukter/bär du är sugen på. För att undvika småätande och onyttigheter på kvällarna har jag börjat göra smoothies, det lindrar både sötsuget och ger en mättnadskänsla som gör att jag sover gott efteråt. Men självklart fungerar det lika bra att njuta av en smoothie till frukost eller mellanmål också!
 
Häromdagen gjorde jag en riktig powersmoothie med en hel massa nyttigt och gott i. 
 
 
Jag använde kvarg som bas, och tillsatte lite vaniljyoghurt för sötman samt en skvätt havremjölk (ej med på bild) för att tunna ut konsistensen en aning. En mogen avocado ger härliga och nyttiga fetter, bananen bidrar med god smak samt lite sötma och den frusna spenaten smakar ingenting men ger ett välbehövligt tillskott av järn. Som huvudsmaksättare i den här smoothien använde jag frysta blåbär - så gott!
 
 
Häller alltihop i en kanna och mixar med stavmixer. När en använder frusna ingredienser och behåller den tjockare konsistensen (alltså inte späder med tunnare vätska, t.ex. havremjölk) får smoothien en härlig glassliknande smak och konsistens!
 
 
 
 
Häll upp i dina finaste glas och servera. Lite extra lyxigt blir det om du sticker ned ett sugrör också. 
 
Vilket är ditt bästa smoothie-recept?
blåbär, kvarg, kvällssnack, mellanmål, nyttigt, smoothie,
 
Jag har alltid älskat att pyssla med ansiktsmasker, lotions och olika kropps-skrubber så idag bestämde jag mig för att göra mina egna. Hur enkelt som helst, och skönt att veta precis vad som finns i dem för att slippa ifrån eventuella kemikalier och andra tråkigheter som en inte vill ha på huden.
 
 
Här har vi en kropps-skrubb som består av olivolja, strösocker och lite honung. Ger ett perfekt riv och huden känns otroligt återfuktad efteråt tack vare oljan. Extra skönt och lyxigt blir det förstås och du och din partner (eller kompis, förälder, syskon) hjälps åt att skrubba/massera varandra. 
 
 
Och här har vi en ansiktsmask. Mosa en mogen avokado och tillsätt lite honung och eventuellt kaffepulver. Rör ihop till en jämn smet och massera in det i ansiktet. Luktade tyvärr inte så gott, men den var mjuk och behaglig att ha på huden. 
 
 
För att höja stämningen ytterligare - släck ned i badrummet och tänd en massa ljus (toastolen fungerar utmärkt som avställningsyta). Och så lite lugn musik i bakgrunden förstås!
 
 
 
 
 
ansiktsmask, bodyscrub, guldkant, hemmaspa, livskvalitet, lyxigt, myskväll,