Det finns en konstant växande uppsjö av projekt, initiativ och evenamang som syftar till att stödja och uppmärksamma diverse problem, sjukdomar eller olikheter i vårt samhälle. Jag tycker i de allra flesta fall att det är fantastiskt, att människor (henniskor!) över hela världen visar sitt engagemang och stöd genom att skänka pengar, sätta en pin på sin jacka eller använda en hashtagg på sina sociala medier. 
 
Idag uppmärksammar vi initiativet "Rocka Sockorna", vilket innebär att vi hyllar alla härliga individer som är annorlunda - med främsta fokus på de som lever med Downs syndrom. För alla är ju olika, och annorlunda är bra! Om du också vill vara med är det enda du behöver göra att ta på dig omaka strumpor dagen till ära. Ett busenkelt sätt att visa att olika och annorlunda är fint. 
 
 
#rockasockorna
 
Så gå loss i strumplådan och dela med dig av din omaka matchning på sociala medier och använd hashtaggen #rockasockorna. Och kanske det viktigaste av allt - glöm inte varför vi gör detta! För det handlar ju faktiskt inte om strumporna, utan om ömsesidig respekt för alla de runtomkring dig som inte är exakt som du. Våga stå upp för varandra och säg ifrån när någon uppför sig på ett nedvärderande eller kränkande sätt. Både idag, och alla andra dagar. 
fredagsmys, respekt, rockasockorna, viärallahenniskor,

Kommentera

Publiceras ej