Den här helgen är det dags att åka på vår första lilla resa tillsammans med Bonnie. Det kommer varken vara långt eller komplicerat, utan ett par timmars bilfärd till en stuga där vi ska spendera helgen. Lättsamt och härligt! Men det är ju trots allt en hel del extrasaker som ska packas nu när vi är hundägare, och jag tänkte dela med mig av Bonnies packning till er. 
 
 
Sovfilten. Bonnie sover på golvet i vårt sovrum och brukar ligga på en mjuk fleece-filt som vi tvättar med jämna mellanrum. Nu har vi dock inte tvättat den på ett tag för att den ska lukta hemma och trygghet när vi ska sova på ett nytt ställe några nätter. 
 
 
Klosax och borste. Eftersom Bonnie inte är så förtjust i att klippa klorna försöker vi vänja in klippningen på ett positivt sätt, lite varje dag. Efter promenaden är det perfekt att borsta igenom pälsen och samtidigt försöka upptäcka eventuella fästingar som hoppat på henne (usch!). 
 
 
Godis och klicker. När hunden fortfarande är valp har den som allra lättast att lära sig. Därför gäller det att berömma och belöna önskvärda beteenden för att valpen ska förstå vad som är rätt och fel. Godiset på bilden är en av hennes favoriter, men för min människonäsa luktar det allt annat än gott...
 
 
 
Fästingplockare. Superviktigt nu när våren är här på allvar och fästingarna frodas i gräset. Jag är väldigt tveksam till att använda giftiga fästingshalsband och liknande preparat, men har ännu inte hittat något bra alternativ. Så än så länge kör vi noggranna kontroller av pälsen och har fästingplockaren till hands. Den här lasso-varianten är riktigt, riktigt bra - både till djur och människor!
 
 
Bajspåsar. Say no more. Men visst är det roligt att de finns i pigga, glada färger? 
 
 
Sist men inte minst, hundmat. Jag har beräknat hur mycket som kommer gå åt närmaste dagarna (räknar med ca 3 liter) och hällt över i en plastpåse så det blir smidigt att ta med. 
 
Så nu är allt nedpackat i hennes ryggsäck som hon fick med sig från uppfödaren. Förutom det jag nämnt ovan ska jag även slänga i lite av hennes leksaker. En tennisboll, lite tuggleksaker och hennes repknut. Dessutom kommer vi naturligtvis ta med en flaska vatten till bilfärden så att vi kan ta pauser där hon får dricka, kissa och rasta av sig lite. Hundar, och speciellt valpar, blir lätt uttorkade så det gäller att alltid ligga steget före och ha friskt vatten tillgängligt. Extra viktigt blir det såklart ju varmare det blir ute. 
 
 
familjeliv, golden, goldenretriver, livskvalitet, packa, puppy, valborg, valp, weekend,